U funkciji „Bl bajk“

408

“Bl bajk”je  u funkciji, servis za iznajmljivanje gradskih bicikala.

Tako da svi oni koji žele, ove javne bicikle mogu da koriste za odlazak na posao umjesto putničkog automobila ili pješačenja.

Kako ističu stručnjaci, korištenjem bicikala manja je mogućnost kontakta nego pješačenjem, vožnja smanjuje stres i poboljšava mentalno zdravlje, te pozitivno utiče na održavanje imunog sistema.

I prilikom korištenja bicikala, sugrađani su pozvani da koriste propisane mjere zaštite, a radnici resornog ođeljenja redovno će dezinfikovati bicikle, terminale i opremu. Uz ovu, redovnu se dezinfikuje i druga saobraćajna oprema poput automata za naplatu parkinga.

U funkciji je 36 bicikala na pet lokacija na području grada: Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“, u Parku „Mladen Stojanović“ i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita.

Sistem funkcioniše na način da se prvo mora izvršiti registracija korisnika i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Ođeljenja za saobraćaj i puteve.
Nakon registracije, korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl na način da izvrši svoju identifikaciju, unosi broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl.
Nakon završetka vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, i sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla.
Cijene iznajmljivanja bickala su povoljne, pola sata u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!