1.7 C
Banja Luka
Subota, April 20, 2024
Naslovnica Novosti BIH Republika Srpska odala počast voljenom heroju dr Laziću

Republika Srpska odala počast voljenom heroju dr Laziću

463

Opština Istočno Novo Sarajevo u utorak naveče je ispunila poslednju želju čuvenog srpskog hirurga Miodraga Lazića, koji je u Nišu preminuo od posljedica virusa korona, puštajući s razglasa na Trgu Republike Srbije pesmu “Marš na Drinu”.

Vozilo sa čijeg razglasa se čuje pesma “Marš na Drinu” prolazilo je ulicama Istočnog Sarajeva nakon 20.00 časova kada je zbog epidemije virusa korona zabranjeno kretanje, a brojni građani izašli su na prozore i balkone kako bi odali poštu doktoru Laziću.

Čuveni srpski hirurg je u poslednjoj poruci javnosti potpisanoj sa “Doktor Laza – hirurg napaćenog srpskog naroda” naveo da mu je poslednja želja da bude ispraćen pesmom “Marš na Drinu”.

Ratni hirurg doktor Miodrag Lazić (65) preminuo je u utorak ujutro od posledica virusa korona. Učestvovao je kao dobrovoljac u odbrani Republike Srpske gdje se istakao hrabrošću i požrtvovanošću.

Lazić je u avgustu 1991. godine napustio mjesto hirurga u Nišu i zaputio se u tadašnju Republiku Srpsku Krajinu.Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se kao dobrovoljac javio u ratnu bolnicu “Koran” na Palama u Republici Srpskoj. Jedan je od osnivača ratne bolnice “Žica” u Blažuju, kod Sarajeva, takoreći na samoj liniji fronta. Ostao je tamo punih 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, gde je obavio više od 3.500 operacija pod punom anestezijom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!