Počela izgradnja sportske sale vrijedne 950.000 KM

462
U Banjaluci je ozvaničen početak izgradnje sportrske sale u okviru Osnovne škole “Branko Radičević” u koju će Grad uložiti 950.000 KM, a rok zazavršetak radova je 200 dana.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo što je stiglo vrijeme da se počne sa izgradnjom ove sale, koja će značajno doprinijeti razvoju sportskih aktivnosti u školi, ali i u gradu.

“Objekat će primarno imati namjenu za đake škole, ali će biti i korišten u okviru Sportskog centra “Borik”, te će biti na raspolaganju banjalučkim sportistima kao trenažni objekat”, rekao je novinarima Radojičić, koji je sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Natalijom Trivić prisustvvao početku izgradnje.

On je napomenuo da će se izgradnjom ove sale u Banjaluci udvostručiti kapaciteti sportskih dvorana.

Trivićeva je rekla da je namjena sale na prvom mjestu za korištenje učenika ove škole, ali i da će biti korištena i za potrebe sportista u gradu.

“U ovo momentu škola broji 1.800 đaka, a fizičko vaspitanje u sali i određenim prostorima imaju samo učenici viših razreda, tako da izgradnja sale ima veliki značaj”, rekla je Trivićeva.

Ona je navela da je ovo samo nastavak ulaganja u gradsku školu koja ima najveći broj učenika, te podjsetila i da je Vlada Srpske prošle godine uložila 1,6 miliona KM za dogradnju šest učionica u ovoj školi.

Prema projektu, dvorana će se prostirati na 1.125 metara kvadratnih. U centralnom dijelu planirani su sala za fizičko vaspitanje, te prostorije za odlaganje sportskih rekvizita i svlačionice sa toaletima i tuševima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!