Skupština grada Banjaluka o setu ekonomskih mjera

701
Skupština grada Banjaluka danas će na vanrednoj sjednici razmatrati paket ekonomskih mjera za podršku poslovnim subjektima u prevazilaženju posljedica epidemiološke krize usljed virusa korona.

Grad Banjaluka pripremio je paket mjera koje će, prije svega, poslovnoj zajednici i dijelom građanima, pomoći u prevazilaženju ekonomskih posljedica epidemiološke krize izazvane pojavom virusa korona.

Pripremljeno je ukupno 13 odluka, a prema jednoj od njih predviđene su subvencije za komunalnu taksu ili za zauzimanje javnih površina.

Pripremljen je i set odluka koji se odnosi na poljoprivredu s ciljem da se poveća broj zasijanih površina, te podstakne lokalna poljoprivredna proizvodnja.

Grad planira da svima onima koji imaju gradski prostor u zakupu pod posebnim uslovima /razna udruženja i klubovi/ u potpunosti oslobodi plaćanja za tri mjeseca.

Sjednica će biti održana u Banskom dvoru, od 12.00 časova, izjave su planirane u 13.00, a zbog mjera predostrožnosti nije moguće prisustvo novinara, najavljeno je iz banjalučke Gradske uprave.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!