Predsjednica RS donijela pet uredbi sa zakonskom snagom

744

Na prijedlog Vlade Republike Srpske, a nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je pet uredbi.

1. Uredbu sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-KOV-2

2. Uredbu sa zakonskom snagom o oslobađanju plaćana naknada za priređivanje igara na sreću

3. Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju

4. Uredbu sa zakonskom snagom o izmjeni i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju

5. Uredbu sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u upravnim postupcima i drugim postupcima određenim posebnim materijanim propisima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske

Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, prenosi RTRS.

Donošenju navedenih uredbi, u Palati Republike prethodio je sastanak na kojem su obrazloženje dali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i resorni ministri – finasija Zora Vidović, za prostorno uređenje, građavinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilovići predsjednik Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šojala, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!