Za desetak dana kružni saobraćaj kod “Lesnine”

566
default

U okviru izgradnje kružne raskrsnice kod „Lesnine“, ovih dana radi se na proširenju okolnih saobraćajnica kako bi uskoro bio formiran kružni tok saobraćaja, zbog čega se apeluje na vozače da prilikom prolaska kroz ovu raskrsnicu poštuju privremenu signalizaciju i prilagode vožnju trenutnim uslovima.

  • Uprkos epidemiološkoj situaciji i problemima sa korona virusom, svi radovi se odvijaju bez zaustavljanja saobraćaja na ovoj veoma frekventnoj raskrsnici, ali vozači bi trebalo da poštuju privremenu siglanizaciju i oprezno voze jer se na terenu nalaze radnici i radne mašine – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Trenutno se pored proširenja saobraćajnih traka radi i na izmještanju oborinske kanalizacije na dijelu ulice Braće Pišteljić. Ukoliko ne bude nepredviđenih problema, već u narednih 10 do 15 dana, na ovoj raskrsnici bi trebalo da bude formiran kružni tok saobraćaja.

  • Poslije postavljanja ivičnjaka u narednom periodu biće omogućen kružni saobraćaj na raskrsnici – ističu u „Niskogradnji“, koja izvodi radove na realizaciji ovog projekta.

Ovo je 11. kružna raskrsnica koja se gradi u zadnje tri godine, a realizuje se u saradnji Grada i Puteva RS. Vrijednost investicije iznosi oko 1,3 miliona KM. Uporedo sa realizacijom ovog projekta, obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biće prošierena na četiri trake, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u Obilićevu pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod „Centruma“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!