Umrežavanje poslovnih subjekata i poljoprivrednih proizvođača

335

Centar za razvoj poljoprivrede i sela uputio je dva javna poziva, prema proizvođačima  i trgovcima, kako bi se, u vrijeme velikih izazova tokom epidemiološke krize, obezbjedilo da se na policama naših marketa nađe dovoljan broj domaćih proizvoda.

Pozivom trgovcima, Centar ih je pozvao da se preko njih informišu o vrstama i količinama poljoprivrednih proizvoda kojima raspolažu banjalučki poljoprivredni proizvođači odnosno prerađivači.

  • Poziv je upućen menadžerima prehrambenih trgovačkih lanaca, vlasnicima trgovina prehrambenim proizvodima, klaonicama, mesnicama, diskontima, otkupnim stanicama i drugima čija se djelatnost odvija u vrijeme vanredne situacije prouzrokovane pojavom korona virusa – istakli su iz Centra.

Istovremeno, Centar je pozvao i poljoprivredne proizvođače (komercijalna, nekomercijalna i neregistrovana poljoprivredna gazdinstva) da se jave i dostave informacije o raspoloživim viškovima svih svojih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina za koje im je potreban otkup i plasman.

  • Dobivanjem traženih informacija od poljoprivrednih proizvođača, Centar će iste dostaviti svim poslovnim subjektima i pozvati ih da otkupom domaćih proizvoda pomognu poljoprivrednim proizvođačima banjalučke regije oko otkupa i plasmana njihovih proizvoda. U isto vrijeme želimo pomoći poslodavcima iz ovih oblasti na snabdjevanju svojih objekata domaćim proizvodima, smanjenju ovisnosti od otežanog uvoza, i na taj način ujedno zaustaviti nepotreban odliv kapitala iz Banje Luke i Republike Srpske – zaključili su iz Centra.

Sve dodatne informacije i poslovni subjekti i poljoprivredni proizvođači mogu dobiti, svakog radnog dana, od 08:00 časova do 15:00 časova, putem brojeva telefona:

  • 051/433-621
  • 051/433-636
  • 051/433-635
  • 051/433-623

ili putem e-maila: crusbanjaluka@gmail.com.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!