“MOGU RAČUNATI NA PODRŠKU” Grad Banjaluka donio SET MJERA za pomoć poslodavcima

446

Gradski Štab za vanredne situacije utvrdio je set ekonomskih mjera za pomoć djelatnostima čiji je rad potpuno ili djelimično obustavljen vanrednim mjerama koje su na snazi.

Grad se odriče zakupnine na ime bašti ugostiteljskih objekata, poslovnih prostora u vlasništvu Grada, te uvodi niz povlastica za uslužne sektore, pogođene krizom, koje se odnose na mart, april i maj.

Kako je precizirano, poslovni subjekti i preduzetnici koji plaćaju komunalnu taksu, imaće pravo na subvenciju u iznosu od 100 odsto za mart i april ako je njihov rad potpuno obustavljen, a 50 odsto ako im je rad ograničen.

Ugostitelji koji ne rade biće oslobođeni plaćanja naknade za javnu površinu u cjelosti, putem dodjele subvencija za mjesece mart, april i maj. Naknade za zauzimanje javne površine biće oslobođeni zanatlije i kiosci, 100 odsto za ove mjesece ako je njihov rad potpuno obustavljen, a 50 odsto za tri mjeseca ako im je djelatnost ograničena.

– Detalji dodjele olakšica biće razrađeni posebnim programom u narednom periodu, ali važno je da znaju da mogu računati na ovu vrstu podrške Grada – poručio je gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Štaba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!