Dodik: Mislim da ćemo ići na zabranu okupljanja više od tri osobe

661

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da postoji opcija zabranjivanja okupljanja više od dvoje, troje ljudi.

“Mislim da ćemo danas ići na to da se zabrani okupljanje više od dva, tri čovjeka. To ne podrazumjeva porodice u kućama u kojima ima petoro, šestoro ljudi, pa i više”, rekao je Dodik na pres konferenciji nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Što se tiče osoba stariji od 65 godina, Dodik je rekao da će im biti omogućeno da mogu izaći u određeno vrijeme.

“Omogućićemo penzionerima da mogu izaći, recimo dva dana u sedmici, kako bi mogli da obave ono što moraju”, rekao je Dodik i naglasio da Republika Srpska radi sve što je potrebno da izbjegne italijanski scenario.

Dodao je da nadležni čine sve da se izbjegne “italijanski scenario” te podsjetio na sve do sada preduzete mjere za spečavanje širenja virusa u RS.

“Ljudi šire virus i neophodno je što manje kontakata, a više boravka u kući pomaže više nego ko zna koliko nabavljenih respiratora”, rekao je Dodik i naveo da se mora voditi računa o ranjivim kategorijama, starijim osobama i hroničnim bolesnicima.

On je pohvalio vlasti u Bijeljini zbog načina na kojim upravljaju situacijom što se tiče virusa korona.

“Moram da pohvalim Štab u Bijeljini i kažem da gradonačelnik ima staloženu ekipu. Ovo je ozbiljna priča, nema mjesta za paniku, ali ima za zabrinutost”, rekao je Dodik.

Rekao je da očekuje da se nastavi normalna snabdjevenost namirnicama i medicinskim sredstvima za građane Semberije, ali i cijele RS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!