Dostava namirnica starim i bolesnim

496

Grad Banja Luka, od DANAS, pokrenuo je veliku akciju pod nazivom „Niste sami“, u okviru koje će biti omogućena kućna dostava osnovnih životnih namirnica starijim i nemoćnim osobama, te licima sa invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe.

Sve osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, trudnice, osobe sa invaliditetom, moći će da se jave na telefon broj 065 01 02 03 i zatraže dostavu određenih životnih namirnica i potrepština.

Gradonačelnik Igor Radojičić apelovao je na sugrađane da ovu mogućnost iskoriste kateogrije stanovništva koje nemaju drugih mogućnosti za nabavku namirnica.

  • Vodiće se evidencija poziva kako bi se spriječile zloupotrebe, a jedna osoba će moći naručiti najviše 15 namirnica u koje spadaju hrana i osnovne životne potrepštine za higijenu, dok se neće moći poručivati kozmetika, alkoholna pića i slično. Građani će uz dostavu dobiti i fiskalni račun i robu će moći platiti gotovinom i kartircom. Servis će raditi u potpunosti na neprofitnoj bazi, a zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama ni Grad ni građani neće imati nikakvih dodatnih troškova. Naša sugestija je da ovo bude višednevna nabavka kako se iste osobe ne bi javljale svakog dana, a servis će raditi svakog dana osim nedjelje. Hvala svima koji su javili da pomognu ovu akciju, a to su: Mtel, Prointer, Tropik, MF banka, Adiko banka, Sberbanka, Šparkase banka, Nova banka, Krajinapetrol, Gasprom, Nestro petrol, Banjalučka pivara, Eurogas, Ceger, Malbašić, Tropik, apoteka „Zenit“ i dm drogerie markt – objasnio je Radojičić.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!