Usvojena uredba s ciljem sprečavanja poskupljenja

417
Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je Vlada danas usvojila Uredbu o vraćanju cijena na nivo od 5. marta kada je u Srpskoj potvrđen prvi slučaj lica zaraženog virusom korona.

– Cijene koje su bile 5. marta ostaju na snazi i za ubuduće dok traje situacija u kojoj se nalazimo – rekla je Gašićeva nakon vanredne sjednice Vlade.

Prema njenim riječima, na ovaj korak su se opredijelili kako bi pružili dodatnu sigurnost građanima.

– Na ovaj način želimo da ukažemo ljudima da nema razloga za paniku. Naše tržište je uredno snabdjeveno, imamo dovoljne količine svih osnovnih životnih namirnica, a uredan je i protok robe. Građani mogu da budu sigurni da neće biti bezrazložnog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica – naglasila je Gašićeva.

Ona je dodala da Vlada čini sve što može da zadrži redovno funkcionisanje društva.

– Nema potrebe za stvaranje zaliha, a cijene držimo pod kontrolom. Svi treba samo da budemo samodisciplinovani i da se pridržavamo mjera koje su propisali Mininistarstvo zdravlja i Institut za javno zdravstvo jer ćemo prateći instrukcije i upustva svi doprinijeti tome da što prije i na bezbolniji način izađemo iz ove situacije – rekla je Gašićeva.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!