Situacija je stabilna, nema novooboljelih

408
Epidemiološka situacija u Banjaluci nije pogoršana kada je riječ o virusu korona, a sutra se nastavlja nastava u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” osim za odjeljenje koje pohađa zaraženi učenik, rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Radojičić je poslije sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije istakao da u ovom momentu nema potrebe za obustavom bilo kojih javnih događaja u gradu.

On je dodao da su kontrolni organi provjeravali i nalagali higijenske mjere kao poseban vid preventive, kao i je stanovništvo, ali i pravna lica veoma ozbiljno shvatilo preporuke kojih se pridržavaju.

On je naveo da su svi oboljeli, prema informacijama kojima raspolažu, u dobrom stanju i da nadležni ljekari razmišljaju o njihovom brzom puštanju kući, ali u skladu sa medicinskim propisima da ne bi nekog drugog ugrozili.

Radojičić je objasnio da su u kućnu izolaciju od 14 dana upućeni svi đaci iz odjeljenja u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” koje pohađa oboljeli učenik, kao i nastavnici, koji su bili na testiranju.

Prema njegovim riječima, u Domu zdravlja u protekla dva dana je primjetan imamo značajan pad broja lica koja se javljaju u ambulante porodične medicine, kao i da opada broj oboljelih od sezonskog gripa.

“Očigledno je da je urodila plodom naša preporuka da se bez prijeke potrebe građani ne javljaju ljekarima”, rekao je Radojičić na konferenciji za novinare.

On je naveo da su sve službe sposobne da prate situaciju, te je još jednom pozvao na sprovođenje mjera prevencije.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da je tokom jučerašnjeg dana jedan pacijent sa kliničkom slikom repiratorne infekcije prevezen u Univerzitetski klinički centar i da je njegovom zdravstveno stanje stabilno.

“Radi se dodatna dijagnostika, odnosno testiranje na virus korona, jer je riječ o pacijentu koji je došao iz Italije”, objasnila je Todorovićeva.

Todorovićeva je dodala da je u toku posljednja 24 časa pod zdravstvenim nadzorom 117 lica, da je za 11 njih prošao četrnaestodnevni nadzor, dok su 43 lica u kućnoj izolaciji.

Od virusa korona u Republici Srpskoj trenutno su zaražene tri osobe.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!