Novi vodovodi i društveni domovi za potkozarska sela

523

Grad ulaže značajne napore da poboljša i životne uslove mještana potkozarskih sela. Rješavamo najveći problem ovog kraja, a to je vodosnabdijevanje. Radimo vodovode do Gornje Piskavice, Radosavske, Verića i Mišinog hana. Izjavio je ovo gradonačelnik Igor Radojičić, prilikom posjete manifestaciji „14. Kozarske poklade“ koja je održana danas u potkozarskom selu Bistrica.

Prema njegovim riječima, Grad ima odličnu saradnju sa svim kulturno-umjetničkim društvima i udruženjima sa tih prostora.

-Za sve njih i mještane potkozarskog kraja obnavljamo i gradimo nove domove, pa je tako obnovljen dom u Verićima i Mišinom hanu, trenutno radimo u Piskavici i do kraja godine očekuje nas gradnja novog doma u Gornjoj Piskavici – naveo je Radojičić.

Govoreći o „Kozarskim pokladama“, on je kazao da je to lijep narodni običaj tokom kojeg se brojni sugrađani okupljaju i druže posljednji mrsni dan pred veliki Vaskršnj post.

Kazao je da Banja Luka i Prijedor zajednički podržavaju tu manifestaciju.

Ova tradicionalna etno-turističko-vjerska manifestacija, počela je jutros služenjem svete arhijerejske liturgije u hramu Svetog Proroka Ilije u Bistrici.

Nakon toga, mnogobrojni građani mogli su da uživaju u bogatom zabavnom programu i gastronomskim đakonijama, koje su pripremile domaćice potkozarskih sela.

Organizatori današnje manifestacije su Srpska pravoslavna crkvena opština Bistrica (Bistrica – Verići) i turističke organizacije Banje Luke i Prijedora.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!