Nova LED rasvjeta u Obilićevu

458

U Ulici Srđe Zlopogleđe u naselju Obilićevo, stara rasvjeta zamijenjena je novim LED svjetiljkama. Zamijenjeno je oko 40 svjetiljki u ovoj ulici, u okviru velike akcije postavljanja više od 1.800 LED svjetiljki u gradu.

  • U Obilićevu večeras završavamo veliki projekat i zahvaljujemo se Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) na partnerstvu u ovom projektu iz domena energetske efikasnosti. Zamjena svjetiljki je urađena u 60 banjalučkih ulica odnosno u šest mjesnih zajednica. Višestruki je efekat ovog posla – sa jedne strane dobijamo kvalitetnu rasvjetu, a sa druge uštedu električne energije od preko 60 odsto. Nadam se da ovu akciju nastavljamo i tokom ove godine, a mijenjaćemo sijalice koje su starije i koje su najveći potrošači – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je večeras obišao naselje Obilićevo i ulicu gdje su postavljene nove svjetiljke.

Ukupan budžet koji je obezbijeđen za energetsku efikasnost u oblasti javne rasvjete, kroz ovaj projekat, iznosi 390.000 KM, gdje UNDP i Grad obezbjeđuju po 50 odsto sredstava.

Izvođač radova je bilo banjalučko preduzeće „Elektroobnova“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!