Gornja Piskavica dobija novi društveni dom

395

Uporedo sa obnovom društvenih domova u Piskavici i Zalužanima, pokrenute su i aktivnosti na izgradnji doma u Gornjoj Piskavici, u okviru velike akcije oživljavanja društvenih sadržaja na prigradskom i seoskom području.

U okviru pripreme ovog projekta, u toku je tender za izradu glavnog projekta za gradnju društvenog doma u Gornjoj Piskavici, kako bi tokom godine počela i realizacija na terenu.

Istovremeno, u punom jeku su radovi na obnovi objekta doma u Piskavici, gdje je već zamijenjena vanjska stolarija i radi se krov.

U Zalužanima su radovi krenuli prije desetak dana i u planu je takođe da se zamijeni kompletna stolarija, te djelimična obnova unutrašnjnosti objekta. Po obnovi ova dva doma, lokalna kulturno-umjetnička društva i druga udruženja dobiće daleko bolje uslove za rad, uz uštedu i energija jer su sadašnji objekti energetski neefikasni.

Program obnove i izgradnje društvenih domova započeo je 2017. godine, s ciljem da se dobiju mjesta za okupljanje građana sa mnogo boljim uslovima. U okviru ovog projekta, do sada je već obnovljeno ili izgrađeno više društvenih domova u prigradskim naseljima i selima. Izgrađeni su, tako, novi društveni domovi u Ljubačevu i Krminama, Krčmarice su u izgradnji, a obnovljeni su društveni objekti u Mišinom hanu, Verićima i Debeljacima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!