Radovi na pješačkoj zoni u punom jeku

460

U okviru druge faze obnove centralne pješačke zone, na potezu kod Palate predsjednika, ovih dana počeli su radovi na izgradnji podzemnih instalacija.

-U toku su radovi na postavljanju kanalica za odvodnju oborinskih voda, kablovske kanalizacije, vodovoda i instalacija za buduću rasvjetu – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, izvođači su intenzivirali radove na ovom projektu, a prema najavama, već od naredne sedmice trebale bi početi priprema za betoniranje podloge. Nakon toga, odnosno krajem ovog mjeseca, biće zasađena i stabla u okviru pješačke zone.

Obnova pješačke zone, vrijedna 1,2 miliona KM, počela je u septembru, a prema ugovoru, izvođač radova ima rok od 150 radnih dana da završi ovaj posao.

Poslije završetka prve faze, kojom je bio obuhvaćen prostor ispred i uz Banski dvor, u toku je druga faza koja podrazumijeva popločavanje dionice uz objekat Palate predsjednika, u pravcu prema Akademiji nauka i ugostiteljskim objektima u Ulici Bana Milosavljevića.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!