Počela gradnja vodovoda za Radosavsku

423

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, danas su počeli radovi na izgradnji oko 15 kilometara nove vodovodne mreže kojim će biti riješeno vodosnabdijevanje stotinjak domaćinstava u Radosavskoj. Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, naglasio je da je izgradnja vodovoda u Radosavskoj samo jedan od projekta iz velikog ciklusa „Voda 1“.

  • Ovaj posao, vrijedan 1,3 miliona KM, ukoliko ne bude nepredviđenih problema na trasi ili vremenskih neprilika, trebalo bi da se završi za šest mjeseci – rekao je Radojičić.

Mještanin Radosavske Saša Kasalović, kazao je da su do sada bili prinuđeni da vodu dovoze cisternama sa obližnje rječice.

  • Do sada smo se za vodu snalazili na razne načine, dovozili je cisternama i traktorima sa rijeke Brkolose, a izgradnjom vodovodne mreže u Radosavskoj bolje snabdijevanje vodom imaće preko 100 domaćinstava – kaže Kasalović.

Planirani primarni cjevovod za selo Radosavska ukupne je dužine 11.5 kilometara, a ukupna dužina nove sekundarne mreže iznosi oko 3,9 kilometara.

Vodovod u Radosavskoj dio je projektnog ciklusa „Voda 1“, vrijednog 7,8 miliona KM, u okviru kojeg će biti izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže.

Projekat „Voda 1“ prva je faza velikog projekta ukupne vrijednosti od oko 25 miliona KM predviđenih za ulaganja u sisteme vodosnabdijevanja, koji treba da obezbijede stabilno vodosnabdijevanje za više od 95 odsto stanovništva na cijeloj teritoriji grada.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!