„Za tvoje dobro“: Od subote nastavak preventivnih pregleda

488

Od subote, 1. februara, počinje novi ciklus preventivnih zdravstvenih pregleda za stanovništvo Banje Luke. U ovoj fazi, odnosno od 1. februara do 1. juna ove godine pregledi će biti organizovani za 18.000 stanovnika mjesnih zajednica Centar I, Centar II i Bulevar. Za njih će pregledi biti organizovani na Poliklinici.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktorica Doma zdravlja dr Nevena Todorović pozvali su danas građane da se odazovu na preglede, ističući da su kontrole potpuno besplatne.

  • Osnovni cilj ove akcije je poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz seriju besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda- kazao je Radojičić.

On je ukazao da će u prvom dijelu ovogodišnjeg ciklusa pregledi biti organizovani za stanovnike  mjesnih zajednica Bulevar i Centar I i II. Nakon toga, u drugom dijelu godine, akcija će biti nastavljena na seoskom području, između ostalog Karanovca, Stričića i Vrbanje i drugih mjesnih zajednica, s ciljem da se ove godine pregleda najmanje 25.000 stanovnika.

U jesenjem dijelu ove akcije ,koja je počela u oktobru, pregledano je više od 1.200 građana u šest ambulanti porodične medicine, uglavnom na prigradskom području.

Direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović, naglasila je  pregledi obuhvataju veći broj analiza i rizičnih mjesta na koje treba da obratimo pažnju, zbog čega bi građani trebali da se odazovu na preventivne preglede.

  • Ovim putem, ponovo pozivamo na građane da se odazovu na ove preventivne preglede koji su besplatni i kojima se utvrđuju rizici po njihov zdravlje – kazala je ona.

Akcija se fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja. Svi pacijenti dobiće poziv iz ambulante porodične medicine da se odazovu na kontrole. Svi koji ne dobiju poziv, a ulaze u obuhvaćenu starosnu kategoriju i žele da se pregledaju, mogu da se jave u svoju ambulantu porodične medicine i zakažu pregled.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!