BANJALUKA: 150 porodica dobija krov nad glavom

409

Za 150 porodica, izbjeglih i raseljenih lica, programima stambenog zbrinjavanja na području grada Banjaluka biće riješeno stambeno pitanje.

Ovaj zajednički projekat Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i Gradske uprave omogućiće izbjeglim i raseljenim porodicama da riješe svoje stambeno pitanje i konačno dobiju svoj krov nad glavom.

Marko Aćić, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, istakao je da će u martu biti useljeno 48 stanova u Kuljanima u stambenoj zgradi koja je već izgrađena, i to na osnovu rang-liste koju je napravila Gradska uprava.

“Ukupna vrijednost ove investicije Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije je 2,25 miliona KM”, kazao je Aćić.

Prema njegovim riječima, izabran je projektant za zgradu od 50 stanova u naselju Ada, za šta je obezbijeđeno 2,8 miliona KM, dok će grad obezbijediti građevinsku dozvolu za ovaj objekat.

“Očekujemo da ćemo veoma brzo imati izvođača radova koji će, nadam se, u roku završiti sve potrebno, kako bismo i ovih 50 porodica uselili u stanove”, rekao je Aćić.

On je najavio izgradnju 53 kuće na više lokacija u gradu u kojima će biti smještene interno raseljene porodice i Srbi iz Hrvatske.

“Krajnji rok da se ovi stanovi i kuće završe je do 2022. godine, ali na osnovu iskustava koja smo dobili u ovoj fazi radova očekujemo da ove planirane aktivnosti završimo iduće godine i predamo ih na upotrebu korisnicima”, naglasio je Aćić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je rekao da je razgovarano o realizaciji više projekata koji imaju za cilj poboljšanje životnih uslova ove populacije u gradu.

“Ovih 150 stambenih jedinica odnosi se na izbjegla i raseljena lica koja će moći riješiti svoje stambeno pitanje kroz zajedničke projekte grada i Sekretarijata”, kazao je Radojičić.

Radojičić i Aćić su danas potpisali i ugovor o izgradnji vodovoda i kanalizacije u dvije ulice u naselju Vrbanja.

Radi se o izgradnji vodovoda u ulicama Mis Adeline Irbi i Đurđevdanskoj, gdje živi povratnička populacija.

“Dio sredstava, odnosno 60.000 KM, obezbijedio je Sekretarijat, a dio će izdvojiti grad kroz predstojeći projekat vodosnabdijevanja ‘Voda 2'”, rekao je Radojičić.

(Nezavisne)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!