Nova dječija igrališta na Laušu i Adi

637

Novo dječije igralište na Laušu uskoro će biti na raspolaganju mališanima ovog naselja, nakon što je ovih dana počela montaža rekvizita.

-Igralište se gradi u Karađorđevoj broj 69, u blizini novoizgrađenog kružnog toka kod restorana „Sirano“ i drugo je igralište na Laušu koje će biti sagrađeno u okviru zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa UN-a (UNDP) – ističu u Odjeljenju za opštu upravu.

Istovremeno, u narednim danima započeće radovi na gradnji igrališta u naselju Ada, na lokaciji kod sportskog igrališta, u blizini tzv. boračkih zgrada.

Ovo igralište se gradi u zajedničkoj akciji Grada, mještana i firme „Market AS“.

Grad će finansirati građevinske radove, odnosno urediti lokaciju za tu namjenu. Preduzeće “Građenje Đurić” izabrano je na tenderu za izvođača radova i uskoro bi trebali početi sa radovima.

Sami mještani su uz pomoć donatora – firme „Market AS“ obezbijedili rekvizite, koji će biti postavljeni na ovom igralištu.

U posljednje tri godine na području Banja Luke izgrađena su 24 nova dječija igrališta, uglavnom u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!