Radno vrijeme za novogodišnje praznike

637

Gradska uprava neće raditi 1. i 2. januara zbog obilježavanja republičkog praznika – Nove godine.

Zakonom je precizirano da u dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

U srijedu, 1. januara, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada rade:

– u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te

– u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Navedeni subjekti mogu da rade i 2. januara, a uz njih drugog dana republičkog praznika na području grada Banje Luke od 8.00 do 16.00 časova mogu da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, te trgovački centri koji na pomenuti datum mogu da rade u vremenu od 8.00 do 22.00 časa.

Kada je riječ o ugostiteljskim objektima, za vrijeme praznika, sve do 15. januara, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka, izuzev kafana smještenih u objektima stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja.

Prema zaključku koji je donio gradonačelnik Igor Radojičić, ugostiteljski objekti na području grada Banja Luka mogu raditi u neograničenom radnom vremenu: 1, 2, 7. i 14. januara, a u ostale dane do 15. januara, ugostiteljski objekti mogu raditi u radnom vremenu dužem u odnosu na radno vrijeme propisano odlukom.

Dom zdravlja

Za vrijeme novogodišnjih praznika u Domu zdravlja radiće se prema sljedećem rasporedu:

-Služba porodične medicine – dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici radiće u dvije smjene od sedam do 20 časova.

-Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, dežurni stomatolog radiće u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa.

-Specijalističke pedijatrijske ambulante radiće od sedam  do 15 časova  u ambulantama na Poliklinici. U poslijepodnevnim i večernjim časovima djeca će biti zbrinjavana u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici.

-Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći.

-Služba hitne medicinske pomoći dežuraće 24 časa.

Povodom obilježavanja proslave međunarodne Nove godine, na Trgu Krajine biće obezbijeđene sanitetske ekipe Službe hitne medicinske pomoći 30. i 31. decembra i 1. januara 2020. godine.

Dežurna apoteka za vrijeme novogodišnjih praznika biće „1. maj“ u Ulici Milana Tepića.

Gradski i prigradski prevoz za vrijeme praznika voziće putnike po prazničnom režimu, isto kao i nedjeljom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!