PRVIH 20 GODINA BORBE ZA PRIRODU I LJUDE Jubilej Centra za životnu sredinu

490

Centar za životnu sredinu Banjaluka proslavio je proteklog vikenda u Muzeju Republike Srpske u Banjaluci 20 godina rada. Aktivisti jedne od najkativnijih i najrelevantnijih eko – udruženja u regionu dodeleli su nagrade za najbolje vizuelno rješenje na temu jubileja Centra.

Prvu nagradu dobio je Vuk Stupar, za rad koji predstavlja  ljudsko srce i godove drveta.

– Unutar srca se nalazi tačno 20 godova onoliko koliko se godina i proslavlja. Izabrao sam zelenu boju jer ona predstavlja prirodu kao i rast, napredak, nadu i zdravlje. Godovi takođe asociraju na veliki broj posječenih stabala što bi trebalo da nam ukaže da vodimo malo veću brigu o prirodi – obraložio je Vuk svoje idejno rješenje.

Brojnim prijateljima i partnerima Centra koji su se okupili na proslavi, predstavljen je film i publikacija o radu udruženja.

Uručene su zahvalnice organizacijama, institucijama, medijima i firmama koje su podržavale Centar sve ove godine, a prikazan je i film  “Prvih 20 godina borbe za prirodu i ljude”  o radu udruženja, od 1998. godine, kada se grupa studenata biologije, geografije i turizmologije banjalučkog Prirodnomatematičkog fakulteta okupila i odlučila da registruje udruženje Mladi istraživači Banjaluke, do danas kada je Centar za životnu sredinu vodeća ekološka organizacija u BiH i jedna od vodećih u regionu.

Centar za životnu sredinu je prepoznatljiv po kreativnim performansima i akcijama i mladom, ali stručnom i aktvinom timu, a fokus njihovog djelovanja je između ostalog očuvanje biološke raznolikosti, održiv i ekološki prihvatljiv transport i borba za spas rijeka, koje su ugrožene izgradnjom mini elektrana.

SRPSKAINFO.COM

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!