Preventivni pregledi u Banjaluci biće nastavljeni u februaru

451

Preventivni zdravstveni pregledi u okviru akcije “Za tvoje dobro” biće nastavljeni i u narednoj godini, a trebalo bi da počnu već u februaru, s ciljem da što više građana bude obuhvaćeno ovom akcijom tokom koje se potpuno besplatno mogu obaviti različiti pregledi na jednom mjestu.

Gradskim budžetom planirano je 600.000 KM za ovu akciju, koja će tokom iduće godine obuhvatiti više od 27.000 građana.

U Domu zdravlja su rekli da će pregledi u narednoj godini obuhvatiti mještane u naseljima Bulevar, Centar I i II za koje bi pregledi bili organizovani u Poliklinici, zatim u mjesnim zajednicama Karanovac (Ljubačevo), Borkovići (Bistrica), Piskavica (Gornja Piskvica), Vrbanja (Debeljaci), Kola i Stričići (Pavići).

Akciju, koja je pokrenuta ove jeseni na incijativu grada, sprovodi Dom zdravlja, a do sada su pregledi obavljeni u Motikama, Česmi (Adi), Šargovcu (Drakulić), Aginom Selu, Bočcu i Dragočaju (Prijakovci).

“Na preventivne preglede odazvalo se oko 75 odsto stanovništva koji su pozvani na pregled. Građani su izuzetno zadovoljni pruženim zdravstvenim uslugama i organizacijom rada”, rekli su u Domu zdravlja.

Istakli su da je ova akcija dostupna građanima u njihovom najbližem okruženju.

“Ambulante u kojima se obavljaju ovi pregledi sadrže svu potrebnu opremu za obavljanje ultrazvučnih pregleda, mamografije i drugih pregleda vezanih za ovu akciju. Mobilne timove čine specijalista ginekologije, radiologije, porodične medicine, tehničari, laborant i drugo medicinsko i nemedicinsko osoblje”, naveli su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!