Akcija za porodicu Uldrijan: Potrebna hrana i sredstva za higijenu!

1079

U nedjelju, 15. decembra, od 19 do 22 sata u kafiću Smuggler u Banjaluci će se prikupljati humanitarna pomoć za porodicu Uldrijan iz Banjaluke. Organizatori su udruženja građana Kultura kulturi i eTrafika.net.

Radi se o akciji koja se organizuje svakih šest mjeseci, već desetu godinu zaredom. Porodicu Uldrijan čine majka Grozda (74), sin Saša (49) i kćerka Irena (45). Svo troje imaju teške probleme sa zdravljem, mjesečno na lijekove troše oko 300 KM. Žive od malih penzija, plaćaju dugove za komunalije i hrane se u javnoj kuhinji. Svježe voće povrće rijetko mogu priuštiti, dok je meso za njih misaona imenica. Kako su ranije isticali, jako dobro znaju kako je to nemati čak ni 0,20 KM.

U nedjelju će se u Smuggleru prikupljati hrana i higijenska sredstva. Porodica Uldrijan naglašava da im nisu potrebni brašno, riža ni tjestenina, jer toga trenutno imaju dovoljno. Mole građane da se baziraju na:

– Ulje

– Jogurt

– Mlijeko

– Sir

– Pileće salame

– Pileće paštete

– Tunjevinu

– Svježe voće

– Svježe povrće

Od higijenskih sredstava najpotrebniji su im:

– Deterdžent za veš

– Deterdžent za suđe

– Sapuni

– Šamponi

– Toalet papir

Za sve građane koji u nedjelju donesu svoje donacije organizatori su obezbijedili besplatno piće i grickalice. Svi oni koji žele kontaktirati Grozdu Uldrijan mogu to uraditi putem broja telefona telefona 065/380-427. Svi koji žele donirati novac, tu je račun broj 5620 9981 2997 2559.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!