U Banjaluci u pripremi ZIMSKA VAROŠ

684

Banjalučani će novogodišnje praznike u centru grada moći provesti uz manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati od 7. decembra do 5. januara.

Nakon „Zimzograda“, koji je nekoliko godina bio razonoda za građane i posjetioce u zimskim danima, na Trgu Krajine nas sada očekuju novi organizatori s projektom drugačijeg naziva, ali relativno sličnog sadržaja.
Kako najavljuju, planirano je da u centru grada bude postavljeno klizalište, kao i 19 drvenih kućica s raznovrsnom ponudom. Pripreme na Trgu kreću već od 1. decembra.

-Osnov manifestacije su zimske kućice, kakve se rade i na „Adventu“ u Zagrebu. One će biti postavljene samo u dva reda kako bismo napravili lijep prolaz, predstaviće se neki izlagači koji su i ranije bili na Trgu, lokalni ugostitelji, domaći proizvodi. Pripremamo zanimljiv program, naročito za djecu, a uveče nas očekuju muzički nastupi. Detaljan program ćemo objavljivati svake sedmice – rekla je Dragana Stanković, vlasnica marketinške agencije koja ove godine priprema zimsku manifestaciju.

 

Znatiželjni građani najavljena dešavanja uveliko porede sa već prepoznatljivim „Zimzogradom“.
– Šta god da se poslije uradi, svi će porediti sa tom manifestacijom. „Zimzograd“ je bila zaista lijepa priča, nešto što je otvorilo i drugačije mogućnosti u gradu na Vrbasu i ne bježimo od nje i nečega što je bilo. Projekat „Zimska varoš“ je sada ispred druge kuće, drvene kućice su nešto što se ne može izbjeći, ali ponudićemo malo drugačiji program i asortiman. Sačekajmo i otvaranje 7. decembra, pa da vidimo šta smo napravili – poručila je ona.
Novogodišnji koncerti
Prema ranijeim najavama, Banjalučane i sve goste očekuju trodnevni novogodišnji koncerti na Trgu. Evrovizijska pobjednica Marija Šerifović nastupiće 30. decembra. U Novu, 2020. godinu ući ćemo uz pjesme “Crvene jabuke” i Jelene Tomašević, a 1. januara gostovaće Aleksandra Prijović.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!