Donacija kompanije Hemofarm za JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci

464

Za potrebe Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Banjaluka, kompanija Hemofarm donirala je portabilni ultrazvučni aparat čime se priključila projektu preventivnih zdravstvenih pregleda „Za tvoje dobro“.

„Za potrebe provođenja projekta besplatnih preventivnih pregleda za građane grada Banja Luka, kompanija Hemofarm  je Domu zdravlja donirala savremeni portabilni ultrazvučni aparat vrijednosti od 36.270,00 KM. Ovim gestom kompanija Hemofarm je ponovo pokazala da posluje kao  društveno odgovorna kompanija koja brine o potrebama lokalne zajednice i stanovništva grada Banja Luka. Ovaj ultrazvučni aparat je prenosiv i time je omogućeno da kroz Projekat  ultrazvučni pregledi budu dostupniji građanima i da se obavljaju na terenu izvan Odjeljenja radiološke i ultrazvučne dijagnostike“, rekla je direktorica JZU “Dom zdravlja” Nevena Todorović.
Grad Banja Luka i JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci započeli su 06. oktobra 2019. godine projekat besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda koji se odvija pod sloganom „Za tvoje dobro“. Cilj ovog Projekta je prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja, a u svrhu sveobuhvatne i dostupne zdravstvene zaštite za građane našega Grada.
„Uvek, kada govorimo o malignitetima, moramo isticati, preko svih dostupnih  oblika komunikacije, važnost prevencije i neophodnost stručnih i redovnih pregleda, pa bih iskoristio i ovu priliku da pozovem naše sugrađane da se javljaju na redovne preglede, bez obzira na pol i godine.  Ovo je i mesec  Movember, mesec podizanja svesti o muškim bolestima koje su često tabu tema u društvu, a tabu teme u zdravlju ne smeju postojati. Postoje samo simptomi  koji, gurajući ih pod tepih, postaju problemi. Tako se i naša kompanija, svesna povećanih potreba za ultrazvučnim pregledima, u sklopu ranog otkrivanja karcinoma odmah odazvala pozivu sa priključenje ovoj akcijii,“ naglasio je Saša Urošević, direktor banjalučkog Hemofarma.
Odjeljenje radiološke dijagnostike naše Ustanove je najveća organizaciona jedinica na primarnom nivou zdravstvene zaštite iz ove oblasti u Republici Srpskoj, kako po broju doktora – specijalista radiologije i viših radioloških tehničara, tako i po broju pacijenata koji koriste usluge ovog Odjeljenja.

 

(Iz kompanije Hemofarm)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!