Novi program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija

469

Dodjelom bespovratnih sredstava, Grad Banja Luka planira da u narednoj godini započne novi program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović kaže da postoje dvije liste za rješavanje, jedna Grada, na kojoj se nalazi oko 160 porodica i druga Vlade RS na kojoj je evidentirano 300 porodica.

-Evidentirano je ukupno 568 porodica iz ovih kategorija na području grada za stambeno zbrinjavanje, koje se nalaze na listama Grada i Vlade RS – istakao je načelnik Keserović.

On kaže da će se zbrinjavanje ovih porodica vršiti na dva načina, i to kroz dodjelu bespovratnih sredstava i stanova, a da će sredstva obezbjeđivati Vlada RS i Grad Banja Luka.

Od ukupnog broja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje, 281 porodicu potrebno je zbrinuti dodjelom bespovratnih sredstava, dok bi za 287 trebalo obezbjediti stanove, za šta bi ukupno bilo potrebno nešto više od 17 miliona maraka.

-Grad na svojim listama ima registrovane 182 porodice koje ćemo rješavati  dodjelom bespovratnih sredstava i već naredne godine u budžetu planiraćemo dio sredstava za te namjene – ističe načelnik Keserović.

On napominje da je na listama grada i 85 porodica sa lista za stambeno zbrinjavanje iz 2009. godine, a za koje je potrebno obezbjediti stanove.

-Moramo vidjeti način na koji ćemo riješiti i ove porodice, jer Grad u ovom trenutku nije u mogućnosti da samostalno obezbijedi njihovo rješavanje i o tome razgovaramo sa Vladom RS- rekao je on.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!