Počelo novogodišnje ukrašavanje grada

505

Kićenje grada povodom novogodišnjih praznika počelo je protekle sedmice i taj posao će u potpunosti biti gotov do kraja novembra, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove. Načelnik ovog odjeljenja Petar Bilčar, kaže da su postavljeni svjetleći ukrasi duž centralne gradske ulice Kralja Petra I Karađorđevića, te na Trgu Krajine i u Parku Petar Kočić.

  • Nabavljen je novi nakit, koji će biti postavljen na različitim lokacijama u gradu. Na šetalištu u popularnom „Parkiću“, prema Narodnom pozorištu RS, biće postavljene ukrasne kugle, dok će na neboderu u Ulici Veselina Masleše biti postavljena velika svijetleća slova sa porukom “Srećna Nova godina”. I ove godine, Gospodsku ulicu krasiće zvjezdano nebo sa hiljadama lampica – kazao je Bilčar.

Kao novinu za ovu godinu, načelnik Bilčar navodi da će u Parku Petar Kočić biti postavljena selfi tačka, odnosno velika instalacija i svijetleća dekoracija, koja će, zapravo, predstavljati kulisu za fotografisanje.

  • Na Trgu Krajine će biti postavljena velika jelka, a u susret predstojećim praznicima, već 7. decembra, na glavnom gradskom trgu imaćemo novi turistički sadržaj koji smo nazvali „Zimska varoš“. Tu će biti ponuđen bogat turistički sadržaj, sa poznatim ugostititeljskim brendovima i prigodnim zimskim sadržajima, uključujući klizalište za najmlađe i cjelodnevni kulturno-umjetnički program – naveo je Bilčar.

Banja Luka će u novu 2020. godinu uploviti uz nastupe poznatih domaćih izvođača. 30. decembra nastupiče Marija Šerifović, u najluđoj noći za dobar štimung biće zaduženi Crvena jabuka i Jelena Tomašević, dok će prvog dana 2020. godine nastupiti Aleksandara Prijović.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!