Od 1. januara elektronska građevinska dozvola

505

Grad Banja Luka će, od 1. januara iduće godine, započeti pilot projekat elektronske građevinske dozvole, u okviru razvoja koncepta „pametnog grada“, najavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Tokom predavanja na stručnom simpozijumu „Energetska efikasnost – ENEF“, Radojičić je precizirao da se ova novina uvodi na osnovu koncepta „pametnog grada“, jednog od četiri cilja iz desetogodišnje Strategije razvoja Banje Luke.

Govoreći o tome šta je Banja Luka do sada učinila u procesu „pametnog grada“, Radojičić je naveo da je u toku rad na digitalizaciji rada Skupštine grada, što podrazumijeva potpuni prelazak na elektronsku dostavu materijala za sjednice i elektronsko praćenje sjednica rada Skupštine.

  • Od 1. januara započinjemo pilot projekat elektoronske građevinske dozvole koji predstavlja veoma zahtjevan poduhvat sa mnogo otvorenih pitanja. Treći veliki projekat je uspostavljenje komunikacijskog centra u gradu gdje će građani sve objedinjene informacije moći dobiti na jednom mjestu. MUP RS trenutno sprovodi projekat uspostavljenja mreže kamera na području grada. Takođe, imamo i apliakciju „Građanska patrola“ putem koje građani mogu prijaviti sve komunalne probleme u gradu koje primjete – kazao je Radojičić.

Simpozijum „Energetska efikasnost – ENEF“ trajaće danas i sutra u banjalučkom hotelu Bosna. Ovaj naučni skup organizuju Elektrotehnički, Mašinski i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, uz suorganizatorstvo Saveza energetičara Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!