Modna revija „Baš po mjeri“ 28. novembra

588

Četvrta modna revija osoba s invaliditetom, pod nazivom „Baš po mjeri“, biće održana 28. novembra s početkom u 19 časova u Banskom dvoru.

Na reviji će se u ulozi modela naći 29 žena i 17 muškaraca sa različitim vrstama invaliditeta, koji će nositi kreacije dizajnerke Aleksandre Ivanković (Studio Imaginarium).

Sa detaljima Zmijanjskog veza, prirodnim materijalima i zemljanim bojama, svaki učesnik će nositi svoju “po mjeri” skrojenu odjevnu kombinaciju. Učešće na reviji će uzeti bar po jedan predstavnik iz skoro svih saveza i/ili udruženja osoba sa invaliditetom na nivou BiH.

-U prvom dijelu revije će na scenu izlaziti samo žene, dok će im se u drugom dijelu pridružiti i muškarci. U pratećem dijelu programa, tj. u  pauzi između dva izlaska pored nastupa Etno grupe “Iva” i hora “Castratonica”, predstaviće nam se i akademski plesni klub „Habanera“ a zašto će ovaj njihov nastup biti interesantniji od drugih, vidjećete na samoj reviji“ – saopštila je doktorica Snežana Kutlešić-Stević, organizator i idejni tvorac ove revije.

Ovogodišnji moto revije je „Mogu sve što poželim“ sa ciljem ukazivanja i usmjeravanja percepcije na mogućnosti osoba sa invaliditetom (a ne samo na “nedostatke”).

-Želja nam je da predstavimo osobe sa invaliditetom u jednom novom svjetlu i pokažemo šta se sve može, s jedne strane, kao i to da ukažemo na činjenicu da je invaliditet samo jedna karakteristika koja ne određuje osobe koje ga posjeduju.  Nadalje, želimo da pošaljemo poruke koje će uticati na stvaranje preduslova za samostalan život osoba sa invaliditetom, te otvoriti mogućnosti za njihovo učešće u svim oblastima života i rada – naglasila je dr Kutlešić-Stević.

Kao i prethodnih godina, kako je rekla – reviju organizuju bez budžetskih sredstava.

-U organizaciji revije stoji preko 50 ljudi koji volonterski daju svoje doprinose. Ipak, ove godine smo odlučili da pomognemo ljudima da dodatno iskažu svoju humanost pa smo ostavili mogućnost onima koji žele da daju novčani doprinos. Sva pristigla sredstva ćemo preusmjeriti u vidu donacije za učesnicu revije, Anu Gloginju koja je trentuno u procesu liječenja – zaključila je ona.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!