Univerzitet u Banjaluci: Svečana akademija povodom 44 godine rada

562

Univerzitet u Banjaluci jedna je od najvažnijih institucija u RS zajedno sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

On je pred početak svečane akademije povodom 44 godine rada Univerziteta u Banjaluci koja se održava u Narodnom pozoristu RS, istakao da ovaj jubiljej, imajući u vidu turbulentna društvena dešavanja ima jos veći značaj.
“Univerzitet koji je formiran u Banjaluci sa ljubavlju i potrebom da se ovdje edukuju mladi ljudi svakako je prilika da se zahvalim svima koji su tih godina vršili naučno nastavni proces, studentima i svršenim diplomcima”, rekao je Dodik.
Poželio je da Univerzitet bude još bolji, te da se zato i radi na reformi obrazovanja.
“Reforma  treba da omogući i riješi nekoliko važnih pitanja naše integracije u regionalnim i globalnim tokovima vezano za obrazovanje”, rekao je Dodik.
Radoslav Gajanin, rektor banjalučkog Univerziteta, kaze da Univerzitet u svakom pogledu napreduje počev od nastavnih planova i programa, izlaznih kompetencija studenata, studentskog standarda, zatim učešća UNIBL u međunarodnim projektima i brojnim drugim aktivnostima.
“Univerzitet je spreman za sve reforme koje kontinuirano provodimo kako bi unaprijedili visokobrazivanje u RS”, rekao je Gajanin.
 Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, čestitao je 44 godine postojanja Unverziteta u Banjaluci, te poručio da je on jedan od stubova RS.
“Nadam se da će u godinama ispred nas kvalitet visokog obrazovanja u RS biti daleko veći i da ćemo moći da se integrišemo u regionalne, u evropske tokove, te ćemo i dalje insistirati na tri osnovna principa u reforskom procesu, a to je internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija”, poručio je Rajčević.
Na akademiji prisustvuju brojne licnosti iz kulturnog i političkog života.
Univerzitet u Banjaluci osnovan je 7. novembra 1975. godine.
(Nezavisne)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!