Modna revija „Baš po mjeri“ 28. novembra u Banskom dvoru

602

Već tradicionalno, po četvrti put, doktorica Snežana Kutlešić Stević, organizuje modnu reviju “Baš po mjeri”. Revija će se održati 28.11.2019.godine 19h u Banskom dvoru u Banjaluci.

Na reviji će se u ulozi modela naći 29 žena i 17 muškaraca sa različitim vrstama invaliditeta, koji će nositi kreacije dizajnerke Aleksandre Ivanković (Studio Imaginarium).

Sa detaljima Zmijanjskog veza, prirodnim materijalima i zemljanim bojama, svaki učesnik će nositi svoju “po mjeri” skrojenu odjevnu kombinaciju. Učešće na reviji će uzeti bar po jedan predstavnik iz skoro svih Saveza i/ili udruženja OSI na nivou BiH.

U prvom dijelu revije na scenu će izlaziti samo žene, dok će im se u drugom dijelu pridružiti i muškarci. U pratećem dijelu programa, tj. u pauzi između dva izlaska pored nastupa Etno grupe “Iva” i hora “Castratonica”, predstaviće se i akademski plesni klub “Habanera” a zašto će ovaj njihov nastup biti interesantniji od drugih, vidjećete na samoj reviji”.

Ovogodišnji moto revije je “MOGU SVE ŠTO POŽELIM” sa ciljem ukazivanja i usmjeravanja percepcije na mogućnosti osoba sa invaliditetom (a ne samo na “nedostatke”). Želja nam je da predstavimo osobe sa invaliditetom u jednom novom svjetlu i pokažemo šta se sve može, s jedne strane, kao i to da ukažemo na činjenicu da je invaliditet samo jedna karakteristika koja ne određuje osobe koje ga posjeduju.

Nadalje, želja je da se pošalju poruke koje će uticati na stvaranje preduslova za samostalan život OSI, te otvoriti mogućnosti za učešće OSI u svim oblastima života i rada.

Kao i prethodnih godina, reviju organizujemo bez budžetskih sredstava. U organizaciji revije stoji preko 50 ljudi koji volonterski daju svoje doprinose. Ipak, ove godine smo odlučili da pomognemo ljudima da dodatno iskažu svoju humanost pa smo ostavili mogućnost onima koji žele da daju novčani doprinos.

Sva pristigla sredstva ćemo preusmjeriti u vidu donacije za učesnicu revije, Anu Gloginju koja je trentuno u procesu liječenja, navodi se u saopštenju doktorice Snežane Kutlešić Stević.

 

(BL PORTAL)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!