SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA MMF – Vidović: Cilj Srpske postepeno smanjenje ukupnog zaduženja

519

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je danas na sastanku sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da je cilj upravljanja dugom Republike Srpske postepeno smanjenje ukupnog zaduženja, uz obezbjeđenje finansijskih sredstava prvenstveno za finansiranje odobrenih investicionih projekata.

Vidovićeva je u Banjaluci sa članovima Tehničke misije MMF, koje je predvodio šef misije Peter Lindner, razgovarala o strategiji upravljanja dugom Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Republika Srpska rukovodi svojim dugom, a u narednom periodu ćemo nastojati da u ovoj oblasti unaprijedimo stanje rukovođeni minimalnim troškovima i rizicima, a imajući u vidu stepen razvijenosti ekonomije i domaćeg tržišta hartija od vrijednosti – rekla je Vidovićeva.

Ona je podsjetila da je u septembru usvojena Strategija upravljanja dugom Republike Srpske koja se bazira na kombinaciji različitih izvora finansiranja.
Delegacija MMF se tokom sastanka interesovala za stanje u oblasti finansija, posebno bankarskog sektora, oblasti osiguranja i investicionih fondova, kako bi se sagledale mogućnosti u okvirima primarnog i sekundarnog domaćeg finansijskog tržišta koje bi dale doprinos strategiji upravljanja dugom u srednjoročnom periodu.

 

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!