Počela sanacija Banijske ulice

547

Uporedo sa nastavkom izgradnje puta prema Motikama, juče je počela sanacija Banijske ulice na Petrićevcu, nakon što je pretrpjela značajna oštećenja zbog preusmjeravanja saobraćaja na ovaj pravac.

Zbog izgradnje nove saobraćajnice prema Motikama, veliki broj vozila, uključujući i teretna, preusmjeren je na prolazak okolnim ulicama, najčešće Banijskom i Ljevčanskom. Kako je i ranije naglašeno iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, obje ove ulice biće temeljno sanirane.

-U Banijskoj se trenutno radi na iskopima i uklanjanju starog asfalta, poslije čega će biti urađena nova podloga i novi asfalt – ističu u Odjeljenju.

U međuvremenu, putari su postavili prvi sloj nove saobraćajnice za Motike, na potezu od tzv. Žutih zgrada do Banijske ulice.

Radovi na izgradnji 1,2 kilometra saobraćajnice otvoreni su krajem marta ove godine, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“. Gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, novim vodovodom i javnom rasvjetom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!