Šargovac: Počelo asfaltiranje trotoara

1189

Postavljanjem prvog sloja asfalta na pješačkim stazama, počela je završna faza izgradnje centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, vrijedne oko milion KM, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

-Ulazimo u završnu fazu izgradnje nove saobraćajnice u Šargovcu koja bi narednog mjeseca trebalo da bude puštena u funkciju – istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Na terenu se, pored trotoara, radi i na izgradnji priključaka za domaćinstva i pripremi za asfaltiranje same saobraćajnice.

Gradnja ove saobraćajnice u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“ počela je u martu. Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji će imati veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

Gradi se moderna saobraćajnica u dužini nešto manjoj od 900 metara, širine šest metara, sa obostraninm trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom te autobuskim stajalištima.

Rok za završetak radova je 180 radnih dana, a sredstva za izvođenje ovog projekta obezbjedila je Vlada Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!