“Banj bus” prevezao 3.000 putnika, prevoz i u oktobru

532

Na Banj brdo prevezeno je oko 3.000 putnika za mjesec dana, koliko je u funkciji panoramski minibus, saopšteno je iz banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović rekao je da grad može biti zadovoljan odzivom građana i turista jer je ova vrsta prevoza do najpoznatijeg banjalučkog izletišta opravdala očekivanja.
Davidović je ukazao da je ove godine za ovaj prevoz angažovano veće vozilo, koje je prilagođeno licima sa invaliditetom, majkama sa kolicima i malim bebama, kao i biciklistima koji mogu da unesu svoj bicikl u bus.
Direktor humanitarne organizacije “Partner” Olivera Mastikosa rekla je da je poslije dužeg vremena posjetila Banj brdo, pošto je “Banj bus” prilagođen i licima sa invaliditetom.
“Još od postavljanja rampe i zabrane kretanja vozilima, nisam bila u mogućnosti da posjetim Banj brdo. Sada smo, međutim, u prilici da, koristeći ovaj prevoz posjetimo ovo izletište, zbog čega sam zaista sretna, a vjerujem i brojne druge osobe sa invaliditetom”, rekla je Mastikosa
Prema najavama iz resornog odjeljenja, prevoz na Banj brdo biće najvjerovatnije produžen i za period nakon 31. septembra, a u zavisnosti od vremenskih uslova biće donesena odluka da li će tada biti organizovana samo vikendom ili, kao i sada, svakodnevno.
Cijena prevoza je ista kao i prošle godine i iznosi 1 KM, a za djecu do pet godina je besplatno.
Polazna stanica minibusa je kod fabrike obuće “Bema”.
Prema redu vožnje, “Banj bus” radnim danom saobraća od 15.00 do 19.00 časova, a vikendom od 9.00 do 19.00 časova.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!