Uspori, ne žuri: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, počinje školska godina

1483

U Republici Srpskoj sve je spremno za početak nove školske godine u 93 srednje i 187 osnovnih škola.

Policija će u naredna dva dana na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i prisustvo alkohola u organizmu vozača.

Pojačana kontrola biće vršena  zbog početka školske godine i povećanog prisustva djece u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz policije upozoravaju vozače na oprez zbog povećanog prisustva djece koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju i navode da će tim povodom biti obezbijeđeno povećano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova, kao i na putevima kojima će se kretati veći broj školske djece.

Policajci preduzimaju preventivne i represivne mjere sa ciljem održavanja, ali i poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece školskog uzrasta, ističe se u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da svi učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, a posebno da vozači voze krajnje oprezno pogotovo kada se nalaze u blizini školskih objekata, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Povodom početka školske godine, Grad Banja Luka je preduzeo niz aktivnosti kako bi upozorio sve učesnike u saobraćaju, pogotovo vozače na početak školska godina i da obrate posebnu pažnju na naše najmlađe sugrađane.

 

 

 

 

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!