U Banjaluci zaprašivanje komaraca u srijedu

485

Komarci, insekti koji sigurno predstavljaju najlošiju stranu ljeta, opet su u rojevima prisutni u velikom broju gradskih naselja.

Prema prijavama građana, u srijedu u terminu od 20 do 23 časa, biće izvršen korektivni tretman zaprašivanja komaraca u osam gradskih naselja, rekli su u “Eko-belu”.

“Zaprašivanje će biti izvršeno u svim naseljima iz kojih smo zaprimili prijave građana da je brojnost komaraca povećana”, kazali su u “Eko-belu”.

Dodaju da će zasad korektivno zaprašivanje biti izvršeno u naseljima Centar, Nova varoš, Rosulje, Petrićevac, Derviši, Lazarevo I, Lazarevo II i Ada.

Ističu da će ovo biti treći tretman zaprašivanja, do sada su urađena dva sveobuhvatna, a ovo je prvi korektivni tretman.

“Ukoliko bude još prijava građana da je brojnost komaraca povećana u nekim drugim naseljima, radiće se još korektivnih zaprašivanja”, naveli su u “Eko-belu”.

U “Eko-belu” upozoravaju pčelare da u navedenom vremenu preduzmu mjere zaštite pčela, natkrivanjem košnice kartonima ili nekim drugim priručnim sredstvima.

www.nezavisne.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!