Izložba u atrijumu: Banja Luka na poštanskim razglednicama

636

U okviru projekta „Kultura u prolazu“, danas je u atrijumu Gradske uprave otvorena izložba fotografija „Poštanske razglednice Banje Luke“ autora Slobodana Rašića Bobare.

Kako je istakao autor, razglednice je sakupljao godinama, a s obzirom na to da je fotograf oduvijek se zanimao za stare fotografije.

Razglednice koje je sakupio većinom su nastale i slate poslije Drugog svjetskog rata, dok ima i onih koje su nastale i ranije. Najstarija među njima je iz 1929. godine.

Izložbu u atrijumu čini oko 40 razglednica sa motivima Banje Luke kroz vrijeme, koji je prema riječima autora – njemu posebno interesantan, jer se Banja Luka mijenja i dobija novi oblik, te rado poredi današnji moderan grad sa gradom sa razglednica.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić kazao je da je Grad projekat „Kultura u prolazu“ započeo prošle i nastavio ove godine, a u cilju da u ljetnjem periodu oplemeni prostor u prizemlju zgrade Gradske uprave.

-S jedne strane, dajemo mogućnost umjetnicima mjesto da predstave svoje radove, a s druge strane nudimo našim sugrađanima koji dolaze da obave neku uslugu u administraciji, sadržaj iz kulture – kazao je Stanić, dodajući da vjeruje da će ova izložba izazvati interesovanje posebno jer se razglednice, u današnjem vremenu modernih tehnologija, sve manje koriste.

Izložba u atrijumu će biti otvorena do 28. avgusta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!