Prva nova javna česma, u planu njih 14

570

U okviru projekta tzv. malih intervencija, grad Banja Luka će na jesen započeti sa gradnjom niza javnih česmi u gradskoj jezgri, a prvi objekat te vrste biće izgrađen u Parku „Petar Kočić“.

Prema okvirnom planu Tima za male intervencije, koje čini više mladih arhitekata, na području grada bi u dogledno vrijeme trebalo da bude izgrađena mreža od 14 novih javnih česmi. Ove česme će biti locirane u pješačkim zonama, te omiljenim mjestima za rekreaciju, a s ciljem da se se umanji upotreba plastičnih boca i zagađenje životne sredine.

Kako bi se došlo do estetski i funkcionalno najboljih rješenja, u septembru bi trebalo da bude raspisan konkurs za najbolje idejno rješenje prve javne česme, a za pobjednike konkursa predviđen je i nagradni fod od 2.000 KM.

Kako je zamišljeno, konkurs će, s obzirom na jednostavnost projekta, biti u trajanju od nekoliko dana, a poziv i prijem radova će biti organizovan isključivo putem interneta.

Ovaj projekat, kao i ostale koje će biti realizovani u okviru tzv. malih intervencija, biće finansirani iz gradskog budžeta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!