Boho stil: Za romantične i osobe slobodnog duha

2847

Blizak hipi i džipsi stilu, ali romantičniji i umjereniji, boho je prilagodljiv svačijoj ličnoj estetici i zaista može osvježiti ormar i razbiti monotoniju u svega nekoliko odjevnih predmeta: dugom suknjom, nekoliko ešarpi, šarenom torbom…

Boho stil može se u velikoj mjeri vidjeti i na našim ulicama, a karakterišu ga etno-motivi, lepršavost, slojevitost, prozirni lagani materijali poput svile, boje… Dopušta nam da se poigramo kombinovanjem i pustimo mašti na volju jer nema obaveznog uparivanja i ne možete napraviti grešku čak i ako nosite nekoliko cvjetnih uzoraka odjednom: naravno, budite obazrivi s koloritom.

Zavirite u ormare vaših majki – vezeni i heklani motivi, kićanke, perle su apsolutno “da”! Ravna obuća, široke pantalone i tunike, karneri, čipka – ležerno i opušteno.

Heklana odjeća

Ovakva odjeća sigurno će doprinijeti vašem hipi stilu, ali i osvježiti svaki izgled.

Heklani ili čipkani komadi apsolutno se uklapaju u sve što ovaj stil podrazumijeva. Prozirnu majicu koja svojim heklanim šarama otkriva kožu možete nositi i direktno preko donjeg veša, a možete navući i tanku majicu ispod.

Ako birate haljinu onda je važno da pronađete onu koja je malo šira, tačnije lagano pada i ne prati tijesno liniju tijela.

Rese

Za boho stil rese su uvijek dobrodošle. Bilo da su duže, kraće, deblje ili tanje, one uvijek fantastično izgledaju i daju poseban šarm svim kombinacijama.

Možete ih nositi na suknji, može cijela suknja biti sačinjena od resa i da tako postignete autentičan, ali moderan boho izgled. Rese na jakni, cipelama, svuda ih je moguće vidjeti ili prišiti ukoliko i same imate dizajnerske ideje.

Svaki komad možete osvježiti detaljima poput resa.

Asesoari

Asesoari su nosioci ovog stila pa ne zaboravite duge marame i krupne komade nakita.

Prstenje sa velikim kamenjem, ogrlice od nekoliko slojeva ili nekoliko ogrlica odjednom, marame u kosi, torbice etno uzoraka u hiljadu boja – prepoznaćete ih kada ih vidite.

Šminka

Boho stil ne nameće pravila ni kada su u pitanju šminka i frizura.

Zemljani tonovi make-upa i što manje peglanja i feniranja kose, opuštene niske punđe, labave pletenice, blagi talasi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!