Akcija “UNIKAT”, Sanel Šeranić osumnjičen da je vođa KRIMINALNE GRUPE u Banjaluci

905

Sanel Šeranić osumnjičen je da je vođa kriminalne grupe koja je na području Banjaluke imala dvije laboratorije za proizvodnju droge “skank” koje su pronašli policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani kriminalitet u okviru akcije kodnog naziva “Unikat”.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je kod Šeranića pronašla i automatsku pušku, eksploziv, novac i falsifikovane dokumente zbog čega će protiv njega, osim za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, biti podnesen i izvještaj za nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.
Policijski službenici Uprave MUP Republike Srpske za organizovani kriminalitet pronašli su juče u okviru akcije kodnog naziva “Unikat” još jednu laboratoriju za proizvodnju droge “skank”, a načelnik Odjeljena za odnose sa javnošću MUP Srpske Mirna Miljanović rekla je da je druga laboratorija pronađena u privatnom stanu.
– Pronađene su dvije laboratorije za proizvodnju skanka. Jedna je velikog kapaciteta i jedna je od najvećih koja je pronađena u posljednje vrijeme. U toku je demontaža laboratorije i vaganje trski droge skank i, prema procjenama sa terena, ima ih između 900 i 1.000 komada – navela je Miljanovićeva. Ona je dodala da je pronalazak laboratorija rezultat dugog i složenog operativnog rada inspektora na terenu.
– Riječ je organizovanoj kriminalnoj grupi od međunarodnog značaja, čiji su članovi drogu prometovali ka zemljama Evropske unije. Oni su odranije poznati, ne samo policiji Republike Srpske, nego i policijama u zemljama regiona – naglasila je Miljanovićeva. Osim laboratorija, policija je pronašla i jednu automatsku pušku, određenu količinu eksploziva i falsifikovane dokumente.
Miljanovićeva je ponovila da su u akciji, koja je sprovedena uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Banjaluka i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva, uhapšene četiri osobe, ali nije mogla da otkrije imena uhapšenih.
– Osumnjičeni su trenutno na kriminalističkoj obradi koju obavljaju policijski službenici Uprave MUP-a Srpske za organizovani kriminalitet – rekla je Miljanovićeva. Prema nezvaničnim informacijama, jedna laboratorija pronađena je u objektu čiji je vlasnik poznati Banjalučanin Ljubiša Buco Kragulj.
– Riječ je o napuštenom objektu. Od vlasnika je uzeta izjava i za sada ne postoji njegova povezanost sa licima koja su osumnjičena da su izvršila krivično djelo – pojasnila je Miljanovićeva.
Nezvanično, uhapšeni Sanel Šeranić, Nenad Dragišić, Dean Đajić i Danijel Trninić.
Protiv uhapešnih će biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet droge, dok će Šeraniću na teret biti stavljena još dva krivična djela – nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.
(Srpskainfo)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!