Koliko su dobre maramice za uklanjanje šminke?

657

Maramice za uklanjanje make-upa obožavaju milioni žena širom svijeta. Iako sam opis proizvoda implicira na potrebu za svakodnevnim zahvalama onome ko ih se sjetio, stručnjaci upozoravaju da maramice za uklanjanje šminke nipošto ne bi trebalo da budu dio vaše svakodnevice. Odnosno, one mogu poslužiti isključivo kao uvod u temeljnije čišćenje lica, kakvo vaša koža i zaslužuje.

 Ono što većina žena ne zna jeste da maramice zaprvo razmazuju čestica make-upa po licu i utrljavaju ih u pore, zajedno s hemikalijama koje su vam “očistile” lice. Osim toga, mnogo maramica sadrži i alkohol pa mogu dodatno nadražiti i isušiti kožu lica.

Preporuka dermatologa je da maramice izbjegavate upravo zbog njihovog sastava, a ako ih koristite, obavezno lice nakon upotrebe temeljno očistite nježnim prozvodom za čišćenje lica te ga obavezno umijte mlakom vodom, a potom nanesite kremu za hidrataciju.

Možda će vam se takav ritual učiniti prezahtjevan u svim onim trenucima nakon divlje i neprospavane noći, nekoliko pića previše ili kod hroničnog umora, no jednog će vam dana vaša koža biti zahvalna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!