Uskoro 5,2 kilometra nove rasvjete

463

Oko 5,2 kilometra nove rasvjete uskoro će biti izgrađeno na osam lokacija na širem području grada.

Radi se o o nastavku gradnje rasvjete u ulicama: Beogradska, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, kao i u Kampusu, te na području Ljubačeva, Bronzanog majdana i Rosulja.

Za ovaj posao u toku je javna nabavka za izbor izvođača radova, procijenjene vrijednosti oko 110.000 KM.

Kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove, trenutno se gradi rasvjeta u ukupnoj dužini od oko 2,5 kilometara, i to u: Ramićima, u dijelu od Maleševića prema crkvi, zatim u sedmoj i 12 Kuljanskoj ulici u istoimenom naselju, te Ulici 7.februara u Drakuliću.

Početkom godine je i na više lokacija u gornjem dijelu Starčevice, postojeća javna rasvjeta zamijenjena led tehnologijom. Riječ je o ulicama: Jovana Jančića, Ognjena Price, Kosovke djevojke i Rajka Bosnića, u kojima je 130 natrijumovih svjetiljki zamijenjeno led rasvjetom, čime će se ostvariti značajne uštede u gradskom budžetu. Plan je da tokom godine led rasvjeta bude ugrađena i u Adi i Obilićevu, te nastavi naredne godine na području Kočićevog vijenca, Pobrđa, Lauša I i II, Petrićevca, Motika, Drakulića, Šargovca i Zalužana.

Kada je riječ o izgradnji rasvjete u ovoj godini, za novo osvjetljenje planirano je ukupno 269.700 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!