Obilićevo: Pušten u rad peti terminal “Bl bajka”

442

Novi, peti po redu, terminal „BL bajka“, gradskog servisa za iznajmljivanje bicikala,  pušten je u funkciju na lokaciji u Obilićevu, na ukrštanju ulica Cara Lazara i Krfske.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, istakao je da je novi terminal lociran uz Istočni tranzit, u blizini gradlišta novog dijela ove saobraćajnice i novog kilometra bicisklističkih staza.  On je dodao da je strateški cilj gradske administracije da svako banjalučko naselje dobije po jedan ovakav terminal.

  • Na ovoj lokaciji uskoro završavamo izgradnju biciklističih i pješačkih staza na potezu do Rebrovačke crkve. U međuvremenu, biće okončani i radovi na izgradanji nedostajućeg dijela Istočnog tranzita u pravcu novog mosta, tako da očekujemo značajan broj novih korisnika ove usluge – naglasio je Sandić.

Stanice „BL bajka“ su dostupne i u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“ i u Parku Mladen Stojanović.

Ovaj sistem trenutno ima 1.080 korisnika, a očekuje se da će ovaj broj biti znatano povećan tokom ljetnje sezone.

  • Naše analize pokazuju da je najveći broj korisnika “Bl bajka” u jutarnjim i popodnevnim časovima kada ljudi idu i vraćaju se s posla. To je upravo bila naša namjera da stimulišemo ovu vrstu prevoza, a da se manje koriste automobili – rekao je Sandić.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!