Održana promocija aplikacije pristupačnih turističkih mjesta za osobe sa invaliditetom u Gradu Banja Luka

584

Humanitarna organizacija „Partner” je u saradnji sa Turističkom organizacijom Banja Luka u Domu omladine predstavila aplikaciju pristupačnih turističkih mjesta za osobe sa invaliditetom u Gradu Banja Luka.
Promociji su prisustvovali predstavnici Grada Banja Luka, Tursitičke organizacije Banja Luka,
Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Odjeljenja za saobraćaj i puteve, predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske, organizacije osoba sa invaliditetom sa područja Grada Banja Luke.

Aplikacija „Accessible Banja Luka” je lista/geografska pozicija mjesta u Banjaluci koja su pristupačna korisnicima invlidskih kolica. Mapa je urađena u Google Map API i firebase, kroz koji su unijete lokacije koje su volonteri HO „Partner” kroz dvomjesečne posjete i istraživanja označili kao prilagođene. U lokacijama su uvedeni restorani, kafići, muzeji, tržni centri, prilagođeni toaleti kao i lokacija HO „Partner” i Gradske turističke organizacije.

Aplikacija je nastala u saradnji sa Turističkom organizacijom Banja Luka, te je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Banjaluka inkluzivna zajednicaˮ kojeg HO „Partnerˮ realizuje od 01.11.2018. godine. Projekat se realizuje u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a sufinansira ga Grad Banja Luka.

Glavni cilj projekta je da se omogući potpuno ravnopravno i punopravno kretanje osoba sa invaliditetom (građana i posjetilaca) u Banjaluci kroz korištenje javnog prevoza i saobraćajnica po osnovi jednakih mogućnosti sa ostalim građanima i time povećati njihovu uključenost u zajednicu i korištenje svih resursa zajednice.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!