SPORT U ŠKOLAMA Osnovci demonstriraju šta su naučili na sekcijama fizičkog

570

Poligonsko takmičenje u okviru projekta “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije”, biće održano u danas u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, sa početkom u 10 časova.

– Projektom “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije” predviđeno je da na kraju školske 2018/2019. godine bude organizovano takmičenje u poligonskom snalaženju učesnika koji su bili aktivni u sprovođenju izabrane sportske aktivnosti u sekcijama od 2. do 5. razreda. Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, zajedno sa Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci, koji je ujedno i partner na realizaciji projekta, organizuje navedeno takmičenje, za koje smo poziv uputili svim školama koje su učestvovale u projektu – pojašnjavaju iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

U skladu sa preporukama profesora koji sprovode projekat, dogovoreno je da se na zvaršnom takmičenju organizuju posebna poligonska takmičenja za niže razrede, gdje će se na kraju izabrati najbolja škola. Svaku školu će predstavljati po dvije djevojčice i dva dječaka kao predstavnici ovih razreda.

Iz Grada podsjećaju da su pokrenuli projekat “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije” sa osnovnim ciljem da se podigne fizička aktivnost kod djece, što je posebno značajno ako znamo da je u posljednjih nekoliko godina znatno povećan broj osnovaca sa oboljenjima kičme, pretilosti i sličnim znacima nedostatka fizičke aktivnosti. Sa druge strane, ovaj projekat je, kažu, dobar i za profesore fizičkog vaspitanja, koji su imali priliku da steknu neophodno radno iskustvo. Korist od projekta, ujedno, mogu imati i sportski klubovi, koji će biti u prilici da iz školskih sportskih sekcija regrutuju najtalentovanije pojedince.
Uz ovaj porjekat, Banjaluka realizuje i projekat “Sport dostupan djeci” gdje se kroz sufinansiranje članairana u klubovima djeci omogućava besplatno bavljenje sportom, a tu je i obuka za neplivače kao i finansiranje sistematskih pregleda za sportiste.

 

(srpskainfo)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!