Objavljen konkurs: 100.000 KM za vantjelesnu oplodnju

546

Grad Banja Luka objavio je 1. juna javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći  za sufinansiranje troškova  jednog postupka vantjelesne oplodnje. Ukupno, iz budžeta za ovu podršku bračnim parovima biće izdvojeno 100.000 KM, što je 12,5 odsto više nego lani.

Konkurs je otvoren do 1. jula, a mogu se prijaviti žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na području Banje Luke, koje su iskoristile pravo na sve postupke biomedicinski potpomognute oplodnje na teret sredstava Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, a da nisu ranije ostvarile pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći kod Grada Banja Luka.

Pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen je 2.500 KM.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za  obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport  Grada Banja Luka, a sve informacije u vezi sa javnim konkursom mogu se dobiti kod samostalnog stručnog saradnika za zdravstvo, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 710, ili direktno – u kancelariji broj 23.

U 2018. godini, Grad je podržao sve validne zahtjeve za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije-vantjelesne oplodnje. Ukupno je podržano 35 zahtjeva, za šta je bilo izdvojeno 87.500 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!