Opremanje informatičkom opremom Doma omladine

453

Projekat opremanja informatičkom opremom Doma omladine, vrijedan oko 31.000 KM, predložen je za sufinansiranje na javni poziv u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Ukupno 12 mjesnih zajednica, na  nedavno održanom forumu građana, usaglasilo se da ovaj projekat treba da bude predložen na ovaj javni poziv, koji se zatvara danas, a na koji je i trebalo prijaviti projektne prijedloge koji imaju za cilj podsticanje zajedničkih projekata više mjesnih zajednica, kao i partnerskih inicijativa između MZ i jedinica lokalne samouprave, koje doprinose poboljšanju javnih usluga i kvaliteta života građana u JLS.

Ukoliko dobije „zeleno svjetlo“, projekat bi trebalo da finansiraju Grad (10.000 KM) i Razvojni program UN (UNDP) sa 21.000 KM.

Inače, Grad Banja Luka je od marta 2017. godine, zajedno sa još 23 jedinice lokalne samouprave  u BiH, uključen u projekat „Jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH“ (2015-2019), koji predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švajcarske i Švedske, a koju implementira Razvojni program UN.

U protekle dvije godine, u okviru ovog projekta, u gradu je realizovano više projekata opštih potreba stanovništva, kao i nekoliko projekata, koje su partnerske mjesne zajednice: Rosulje, Česma, Paprikovac, Lauš 2, Šargovac i Saračica, realizovale u saradnji sa organizacijama civilnog društva. Uz ovih šest, na forumu građana na kojem je odlučeno o zajedničkom projektu – učestvovali su i predstavnici mjesnih zajednica: Centar 1, Borik 1, Borik 2, Nova varoš, Motike i Pobrđe.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!