Radno vrijeme za praznik

488

Na Dan pobjede nad fašizmom, sutra od sedam do 12.00 časova u Banjaluci mogu da rade prodavnice mještovite robe, prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo, mesom i ribom i cvjećare, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.
Sutra u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluke od ponoći do 24.00 časa mogu da rade pekare, “dragstori” i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpama.

u vremenu od 8.00 do 21.00 čas mogu da rade i trgovine na malo pogrebnom opremom.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili na dan republičkog praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, zbog obilježavanja republičkog praznika Dana pobjede nad fašizmom, Gradska uprava Banjaluka sutra neće raditi.

Gradski i prigradski prevoz voziće putnike po prazničnom režimu, kao i nedjeljom.

Iz Doma zdravlja Banjaluka saopšteno je da će dežurni timovi Službe porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici raditi u dvije smjene od sedam do 20.00 časova.

Specijalističke pedijatrijske ambulante radiće u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova u ambulantama na Poliklinici.

Kao i svake nedjelje djeca će biti zbrinjavana u ambulantama na Poliklinici i u Platonovoj ulici.

Služba hitne medicinske pomoći radiće 24 časa.

U Republici Srpskoj sutra je neradni dan jer se obilježava 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom, koji je republički praznik.

U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!